Fakta

Der udkommer langt over 400 nye brætspil i Danmark om året, og omsætningen er på over 250 mio. kr. Danmark er det sted i verden, hvor der er solgt flest Trivial Pursuit pr. indbygger. Omkring 60 pct. af brætspilsalget foregår i november og december.

Process

Kåringen skal være uafhængig af kommercielle interesser og skal være 100% gennemsigtig. Alle aktører i spilbranchen skal være omfattet af konceptet og inviteret til deltagelse.

Idégrundlag

Det er vores mål at skabe en uafhængig, gennemskuelig og fair non-profit organisation med en kyndig spilfaglig jury, der tager udgangspunkt i spilkvalitet, og dermed potentielt vil give danskerne flere store spiloplevelser.

Priserne er indstiftet for, at almindelige forbrugere lettere kan navigere rundt på et broget brætspilsmarked, og derigennem opdage nye og bedre både danske som udenlandske brætspil end de traditionelle travere.

Der har allerede været positiv respons fra alle involverede parter – se listen over aktører.

Formål

Formålet med Guldbrikken er at fremme interessen for brætspil i Danmark, og skabe en årligt tilbagevendende kritikerpris kåret af en kompetent og komplet uvildig jury, der repræsenterer forskellige medier, spilletyper og repræsentanter fra de to største brætspilsklubber i Danmark.

Links

Når du nu er her, kunne det være at en eller flere af følgende links kunne have interesse:

Guldterningen

Årets spil i Sverige

Brettspillguiden

Årets spil i Norge

Spiel des Jahres

Prestigefyldt og meget anderkendt spilpris i Tyskland

Deutscher Spielpreis

Tysk spilpris