Guldbrikken prisen

Hvilke spil kan deltage?

Brætspil eller kortspil, som er lanceret i enten 2019 eller 2020 (kalenderår) kan deltage. Dette gælder også relanceringer af ældre brætspil såfremt, der er sket betydelige ændringer i spillet eller de udkommer i dansk oversættelse for første gang. 

Dette afgør juryen suverænt.

Et deltagende brætspil skal være udkommet til salg i Danmark enten i 2019 eller 2020, og være bredt tilgængeligt på det danske marked senest 1. oktober 2020. De deltagende spil skal være tilgængelige for hele markedet – ikke kun i udvalgte butikker. Spil, der udelukkende sælges gennem eksklusiv-aftaler
med detailhandlere kan altså ikke deltage i Guldbrikken. Er spillet mod forventning ikke tilgængeligt inden 1. oktober 2020, bliver spillet diskvalificeret.

Alle spil skal være spilbare og komplette, hvorved prototyper eller mock-ups på spil ikke godtages.
Kandidater til priserne Børnespil og Familiespil skal ydermere indeholde danske spilleregler. Dette gør Guldbrikken for at støtte oversættelser af udenlandsk udviklede spil til dansk. Danske regler til spil i kategorierne Selskabsspil og Voksenspil er ikke et krav, men indgår selvsagt i Juryens samlede bedømmelse af spillene.

Hver distributør eller spiludvikler kan tilmelde et ubegrænset antal spil til Guldbrikken.

Tidsfrister 2020

1.juni –  Tilmeldingsfrist via tilmeldingsformular. 

1. juli – Alle spil i hænde ellers Late Fee. Lander spillet efter 8. juli er de ikke med i årets Guldbrikken. 

30. august: Guldbrikkens Nomineringsmøde 2019

Alle nominerede får direkte besked 31. august samt offentligheden.

13. september: Guldbrikkens Vindermøde 2019 

Vinderne afsløres til deltagere og publikum midt september.

De seks kategorier

Børnespil

Brætspil, der henvender sig til og kan spilles af børn, enten alene eller i selskab med voksne. Reglerne skal være på dansk.

Familiespil

Brætspil, der henvender sig til hele familien, og kan spilles af voksne eller i selskab med børn. Reglerne skal være på dansk.

Voksenspil

Brætspil, der henvender sig til voksne. Reglerne må gerne være på engelsk.

Selskabsspil

Brætspil, der hovedsageligt bygger på faktorer som quiz, paratviden, viden og gætteri. Også spil, der har stærkt fokus på det sociale spil omkring bordet og mindre på regler hører til i denne kategori.

Der nomineres maksimalt fire spil i hver kategori undtagen Juryens Special Pris, hvor der kun kåres en vinder af juryen og ikke angives nogen nominerede.

Kender Pris

Årets Kenderspil hylder de større og dybere brætspil, som er gode til de  garvede kendere indenfor brætspil. Det er en hyldest til brætspil, der tør tage sig tid og være komplekse, men dermed også mere givende. Årets Kenderspil er kåret af juryen og har ingen nominerede, men kun én vinder.

Juryens Special Pris

Et brætspil juryen gerne vil honorere med en specialpris på grund af dets originale kvaliteter. Kan kåres blandt ikke-indsendte spil. Denne kategori kan der ikke tilmeldes spil til.

Bedømmelseskriterier

 

Juryen bedømmer de indsendte brætspil ud fra tre hovedkriterier:

Bedømmes med karakteren fra 1-10Vægt
Spilidé (originalitet, spilglæde, spilleværdi, spilledynamik)60%
Regler (Forståelighed, overblik, pædagogik)20%
Design og layout (materialevalg, foarbejdning, funktionalitet)20%

PR

Der vil blive udarbejdet grafisk materiale herunder klistermærker fra Guldbrikken, der præsenterer årets nominerede samt vindende spil.

Guldbrikken leverer alt det grafiske materiale, mens udviklerne/distributørerne selv dækker omkostninger til tryk, distribution og påklistring på spillene.

Priser for deltagelse

Prisen per deltagende spil er 1.000 kr. 

Bliver spillet blandt de nominerede inden for sin kategori tilgår en afgift på 2.000 kr. for markedsføringsaktiviteter. 

Vinder spillet i sin kategori tilgår en vinderafgift på 4.000 kr for kåringsceremoni og markedsføringsaktiviteter. 

Alt regnskab håndteres af kassereren Annemette Wolf

Late Fee

Gebyret er 1.000 kr. pr. spil ekstra, hvis brætspillet først er juryen i hænde i ugen efter indleveringsfristen 1. juli 2020. Hermed er spillet stadigvæk med i Guldbrikken.

Indleveres et brætspil ikke senest 8. juli 2020, er spillet diskvalificeret fra årets Guldbrikken. Der tilbagebetales ikke tilmeldingsgebyr for tilmeldte spil, der udgår pga. manglende indsendelse.